3 הבדלים בין משחק פתוח לבין יישומים אינטראקטיביים
3 הבדלים בין משחק פתוח לבין יישומים אינטראקטיביים
אתם יודעים מה אני אוהב במשחקים? הם כמו קנבס עבור הילדים שלנו המאפשר להם לבטא את עצמם. המשחקים הטובים ביותר הם המשחקים הפתוחים ואלה המספקים לילד משטח שיגור המאפשר לילד לבנות את הרעיונות שלו. הם אינם מאכילים את הילדים בכפית ומגלים להם מה הדבר הבא שעליהם לעשות, או מנחה אותם שוב ושוב להפעיל התנהגויות מפושטות. הם מאפשרים לילדים לחקור, לעשות שגיאות ולחשוב על מציאת פתרונות.
משחקים מתוכננים היטב מאפשרים גם אינטראקציה רבה בין מבוגר לילד סביבם. חשבו על איך משחק לוח מאפשר כמות גדולה של משחק לפי תור, ספר תמונות טוב מאפשר התכרבלות והקראת סיפורים, או שגוש של חמר עיצוב מאפשר לילדים להפעיל את הדמיון שלהם דרך הידיים הקטנות שלהם!
בהשוואה לזה, טכנולוגיה כגון יישומים או משחקים אינטראקטיביים יכולה לפעמים להגיד לילד יותר מדי מה לעשות, והדבר הזה מביא לידי משחק חוזר ונשנה, פחות מעשיר, שבו תשומת לבו של הילד נתפסת לאפקטים החזותיים והקוליים והנוצצים. להלן מספר מחקרים מעניינים הממחישים נקודות אלה היטב.
מה מראה המחקר
-
משחקים לעומת מחשבי לוח: הקולגות שלי ואני זימננו 15 הורים וילדים בגיל טרום בית ספר לבוא ולשחק עם משחקים מסורתיים (משחקי לוח, קלפים, בית בובות) או משחק עם מחשב לוח שהילד הביא מהבית. בהשוואה למשחקים, אינטראקציות סביב מחשב לוח היו יותר מבודדות (ילדים תפסו אותם, רכנו מעליהם והתעלמו מההורים שלהם), בעוד שלאותם הורים וילדים היו אינטראקציות חיוביות שוב ושוב סביב משחקים.
ה- Takeaway (ההרחקה): שימו לב מתי נראה כי חלק מהמשחקים או מהרכיבים האלקטרוניים "לסגור קיר" האחד מהשני, מכניסים אתכם לתוך הגלמים הקטנים של עצמכם, וההופכים אתכם למגיבים פחות לאחרים. הדבר משמעותי הן עבור הורים והן עבור ילדים! וגם, כאשר אתם מוצאים מדיה שפשוט וקל ליצור אתה אינטראקציה מסביב – כגון Elmo Belly Breathe song (שיר הנשימה מהבטן של אלמו) – המשיכו לעשות בו שימוש! תוכלו לקרוא חומר נוסף בנושא כאן.
- ספרים מודפסים לעומת ספרים ממוחשבים: ביקשנו מ-37 פעוטות ומהוריהם לבוא למעבדה שלנו ולקחת לעצמם 5 דקות לקריאת ספר מודפס, ספר ממוחשב דרך מחשב הלוח, וספר אלקטרוני של אותו סופר הכולל כמויות גדולות של "נקודות גישה חמות" עליהן יכולים הילדים להקיש על מנת להפיק אפקטים של קול. בעזרת ספר הנקודות החמות, ההורים לעתים קרובות וויתרו על קריאתו, כיוון שהתינוקות נהגו פשוט לתפוס את מחשב הלוח ולהקיש שוב ושוב!
ההרחקה: כל ההקשה הזו על הנקודות החמות מסיחה את דעתם של הסובבים מדברים ההופכים את הקריאה המשותפת לדבר כל כך טוב עבור המוחות הצעירים, כגון התכרבלות, לספר סיפור לילד שלכם, או לשאול אותם שאלות. קשה להביס ולנצח ספר מודפס. תוכלו לקרוא חומר נוסף אודות מחקר זה כאן.
- במקרים בהם מודעות מסיחות את הדעת מהמשחק: מודעות נחשבות להסחת דעת מרכזית במרבית היישומים, בערוץ YouTube ובפלטפורמות אחרות לילדים. הצוות שלי ניתח את היישומים שמורידים אותם הכי הרבה עבור ילדים בני 5 ומטה ומצאו שהם כללו הסחות דעת רבות כגון מודעות קופצות שילדים לא יכלו להקטין (לצמצם), לחץ מצד דמויות אמינות במטרה לייצר רגישות בתוך היישום, ומודעות מוסוות במו מתנות זוהרות. ברצינות!
ההרחקה: אנו באקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים חושבים שהמדיה של הילדים צריכה לכלול כמה שפחות מודעות, אם בכלל. נסו למצוא יישומים וסרטוני ווידיאו שאינם כופים על הילדים שלכם לצפות במודעות חוזרות ונשנות, וזכרו שמשחקים ישנים וטובים לעולם אינם כוללים רכישות בתוך היישום! תוכלו לקרוא חומר נוסף אודות מחקר זה כאן.
אני מקווה שהתובנות האלה מסייעות לכם לבחור פעילויות מדיה בריאות יותר לילדים הקטנים שלכם, ופרט לכך להבין מדוע הניסיון לקלף את הילדים שלנו מהמשחקים מלאי הנקודות החמות שלהם לעניין מתסכל כל כך! בתקופה של לחץ, חשוב שיהיו לילדים שלנו דרכים לתעל את האנרגיה שלהם ולהתחבר למתבגרים דרך הרגשות שלהם.